Menubalk

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Home

Over de menubalk

Ontstaan van de website

Doel van de website

Mijn leermeesters

Harmoniumconcerten

Sitemap

Marius van Dokkum

 

 

Ontstaan van de website

Deze website is een privé-initiatief van Frans van der Grijn. Ruim 8 jaar lang ben ik lid van de HVN en even zo lang ben ik eindverantwoordelijke geweest voor het verenigingsorgaan "Vox Humana". In eerste instantie een eenmansfunctie, na enkele jaren is Joop Rodenburg toegetreden tot de redactie. Zonder meer kan gezegd worden dat Vox Humana in deze 8 jaar gegroeid is tot een tijdschrift met een volwassen uitstraling. Daar zijn door het team een bijna niet meer te tellen hoeveelheid uren in gestoken.

Na deze lange periode van redactiewerk werd het duidelijk dat het tijd werd om de verantwoordelijkheid over te dragen. Met het neerleggen van die functie & verantwoordelijkheid is gelukkig niet de verbondenheid met Vox Humana en met de Harmonium Vereniging Nederland verloren gegaan. Nog elke dag voel ik me verbonden met de HVN, Vox Humana, en blijf ik bezig met deze fascinerende hobby.

In de loop van de jaren is de boekenkast gevuld met boeken, tijdschriften, digitale informatie. Bij het neerleggen van mijn functie als eindredacteur was mijn eerste gedachte dat ik nu de tijd zou krijgen om een droom waar te maken. Het opzetten en onderhouden van een website over het harmonium.

Ik wil mij bij met deze website richten op alle facetten van dit wondermooie instrument. Dit instrument in de schijnwerpers zetten. Mijn aanpak is bewust gekozen: Een brede aanpak, met daarbij een duidelijk herkenbare doelstelling om de diepte in te gaan.

In de afgelopen jaren heb ik, jammer genoeg, te vaak gezien dat de geschiedenis van dit instrument meestal blijft steken in een geschiedschrijving samengevat in bij wijze van spreken 80 woorden, aangevuld met zoveel mogelijk foto's, vaak zelfs ronduit slechte foto's.
Daarom kies ik bewust voor een duidelijk andere aanpak. Dit vergt het nodige werk. Verzamelen, ordenen, analyseren, kauwen en herkauwen om de resultaten vervolgens in de vorm van een artikel gieten.

Deze website is in ontwikkeling en zal dus regelmatig blijven groeien. Om die reden zult u in de begintijd soms pagina's tegenkomen waar de inhoud nog (deels) ontbreekt. U hebt dan wel een indicatie wat er op die pagina zal verschijnen.

De doelstelling "verbreding en verdieping" komt in de loop van de tijd vanzelf. Wat mijn doelstellingen zijn, leest u op een aparte pagina 'Doelstelling' te vinden in het menu links van deze tekst.

 

 

Terug naar boven