Menubalk Contact Patenten

 

 

 

 

 

 

update: 18-09-2010

 

 

Mijn honden

My dogs

 

Paddenstoelen

Mushrooms

 

Roofvogels

Praybirds

 

Milieuverontreiniging

Toxic waste

 

Zadelzwammen

Driad's Saddle

 

Natuur juli 2010

Nature july 2010

 

Natuur Insecten

Nature insects

 

RAW foto's

RAW pictures

 

Thumbs with no comment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 12 september 2010 was de vierde roofvogelshow in het Natuurcentrum

 


Workshop Roofvogelfotografie

roofvogel

Model - NIKON D2X | ISO - 160 | Lens - 500 mm | FocallengthIn35mmFilm - 750 mm | Exposure: 1/160 seconds | F-number: 8

Was de maand september qua bezoekers op deze website al een succes, op de valreep van de avond van de laatste dag in september kreeg ik een zeer onverwacht verzoek. Of ik misschien bereid zou zijn om een persbericht over een Workshop Roofvogelfotografie op mijn website te plaatsen. U voelt hem al aankomen, dat doen we dus graag.   Allready the september month was succesfull in number of visitors, when in the evening of the last day of the month an unexpected request came to me in my mailbox. Would I consider to promote a workshop on preybird photography on my website. Your guess is right: we like to do that.
     
Waarom ik dit doe? Kijk, dat zit zo: Bij het verzoek werden twee foto's meegestuurd. Toen ik die eens vergeleek met mijn eigen foto's heb ik middenin de nacht jankend mijn psychotherapeut gebeld voor telefonische ondersteuning. Deze therapeut draagt de naam Vrolijks, puur sadisme.   Why I accepted? This is why: Attached to the request were two pictures. When comparing them to my own preybird pictures, I desperately called my psychotherapist for support. This guy has a name. Translated it is something like: Lively, very happy. Sheer sadism.
     
Natuurlijk hebben tot het voldoen aan het verzoek een aantal zaken meegespeeld. De fotograaf in kwestie is gevestigd in Asperen, niet ver van mijn geboortedorp. Maar de doorslag gaf toch wel dat de lieve echtgenote van de fotograaf niets zei over mijn foto's van roofvogels. En zo stilzwijgend vaststelde dat het beter kan.   Of course I had my reasons to comply to the request. This photographer lives in an village near to my place of birth. Secondly and decisively, his lovely wife did not comment on the quality of my bird pictures. In this way saying they could have been much better.
     
Nu word deze pagina interactief. U moet een aantal dingen doen.   From here this page becomes interactive. You have to do some things.
     
  1. De informatie over de workshop openen. Klik hier.
  2. In het geopende Acrobatbestand staat een directe link naar het inschrijfformulier. Invullen dus.
  3. Neem een blanco vel papier en verzin de mogelijke smoesjes waarmee u uw wederhelft overtuigd dat 125 euri best betaalbaar is binnen het huishoudbudget. (Vergeet niet te melden dat u dan een hele, lange, zondag afwezig bent. Dat helpt, écht!)
  4. Stuur de link naar deze pagina naar zoveel mogelijk andere liefhebbers van roofvogel fotografie.
 
  1. Open the info on the workshop. Click here, it is in Dutch
  2. In the opened Acrobat is a subscription form. Fill in the details please.
  3. Take a blanc piece of paper and make notes of excuses to use to get permission to spend € 125. Make a special note that you will be out of the house for a long period that Sunday. It helps!
  4. Send a link to this page to as many people interested in prey birds as possible.

 

Model - NIKON D2X | ISO - 160 | Lens - 500 mm | FocalLengthIn35mmFilm - 750 mm | Exposure - 1/90 seconds | FNumber - 9

 

En nu hoop ik maar dat in Asperen man en vrouw tegenover elkaar gaan zitten, elkaar liefdevol aankijken en genieten van de gedachte dat er al weer een web site is waar hun workshop aandacht krijgt. En wellicht vinden ze ook nog dat het 'leuk gedaan' is.   Now I hope that in the rural village of Asperen the photographer and his wife are at the table, facing each other, looking lovingly and enjoying the idea this web site is added to the list of places to promote the workshop. And I hope they like the way I did it.
     
Trouwens, nu u uitgekeken bent op de twee schitterende foto's, hieronder staan er nog veel meer. Okay, ik geef het toe, iets minder in kwaliteit. Maar -ijzersterke smoes - ik heb de workshop nog niet gevolgd.   By the way, by now you are finished looking at prey bird pictures, below is quite a lot of other ones. Okay, I have to admit: lesser in quality. My excuse is a proven one: I did not yet visit the workshop.
     
Deze tekst staat hiernaast ook in het Engels. Ook ik zoek tenslotte naar manieren om meer mensen naar mijn website te lokken.   This page is in English too. Just because I too, am looking for more visitors.
     
Voor wie binnenkwam op het zoekwoord "roofvogel", dit IS en BLIJFT een web site over het harmonium. Ook wel bekend als traporgels. Meer dan 200 pagina's. Dus als u klaar bent met vogeltjes kijken, blader dan eens door de rest van de website. Hartelijk dank! En als u vragen hebt over het harmonium van oma, roep maar, wij zoeken het voor u uit. Het wordt er niet duurder van, dus verwacht niet dat u de jackpot hebt gevonden.  

For those of you entering this web site because of your google search "prey bird", this site IS and WILL be about reed organs and harmoniums. Over 200 pages of information about these instruments. So, finished looking birds, feel free to browse this site.

Should you have any question about your grandma's reed organ. Ask, and we will provide you with an answer. However, my answer does not lift the value to prosperous heights, so don't expect to hit the Jackpot.

 

Roofvogels

 

Zondagmiddag, een wandeling met de camera. En dan ineens sta je oog in oog met een verzameling roofvogels. Niet dat in de Randstad dit soort vogels allemaal tegelijk op 1 locatie aan het fourageren zijn, nee het was een "Vogelshow" compleet met een valkenier. Enorm veel bezoekers, waardoor het ronduit lastig was goede foto's van de vliegdemonstratie te kunnen maken.

Maar..... naast het demonstratieveld is een natuureducatiecentrum gevestigd, met een grote permanente tentoonstelling en beslist een bezoek waard. (Zie de website) En daar waren de vogels ook te zien. Het resultaat een kleine selectie uit de serie foto's. En waarom die niet delen met u. Daarom bijgaand een zestiental foto's van schitterende vogels.

De eerste twee foto's zijn geen uitgesneden foto's. Dit zijn onbewerkte portretfoto's. Bij elke foto zet ik als geheugensteuntje voor mezelf de vogelsoort erbij. Ook gemakkelijk voor u als bezoeker.

 

 

Gier

Vale gier

Gier

Vale gier

Amerikaanse Roodstaartbuizerd

'Bolo' de Harris Hawk (Woestijnbuizerd)

Andes Condor

Andes Condor

Lapland uil

Caracara ( roepnaam Boris)

Caracara "Boris'

Caracara (hier oefent Boris voor zijn Houdini-show)

 

Amerikaanse Roodstaartbuizerd

Lapland uil

Raaf (zonder strafblad)

Hilarisch: In een discussie op GeenStijl werd Gerrit Zalm die 1300 schilderijen liet verwijderen uit het Scheringa museum, getypeerd als een 'raaf zonder strafblad'. En werd verwezen naar de bovenstaande foto op deze pagina.

 

Amerikaanse Torenvalk
hoort bij een progressief kerkgenootschap ( kunstgras)

Europese Buizerd

Andes Condor (neemt zonnebad)

 

De onderstaande foto's zijn gemaakt zonder de workshop gevolgd te hebben. Volgend jaar hoop ik betere foto's te maken.

New pictures added

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over de valkenier (Ruben van Maaren) en zijn "stal" kunt u zijn website bezoeken. Klik hier

In de PZC ( Proviciaal Zeeuwse Courant) trof ik een leuk artikel aan over de valkenier:
http://www.pzc.nl/specials/3595823/Roofvogels-zijn-mijn-lust-en-leven.ece

 

'Roofvogels zijn mijn lust en leven'

door Daisy van Poelje. vrijdag 22 augustus 2008

WEMELDINGE - Het bezitten van en werken met roofvogels. Voor de één een onmogelijke droom, maar niet voor valkenier Ruben van Maaren (36) uit Wemeldinge.

Op zijn twaalfde kreeg hij zijn eerste roofvogel in bezit en nu draait zijn hele dag om deze vogels. Van Maaren: "'s Morgens om zes uur sta ik op om de vogels te gaan doen. Daarna ga ik op pad en doe ik meestal twee shows per dag. Als ik 's avonds terug kom, ga ik weer de vogels verzorgen en uiteindelijk ben ik dan om half twaalf 's avonds pas klaar. Maar dat geeft niks, mijn roofvogels zijn mijn lust en leven."

Van Maaren heeft zo'n 70 roofvogels in zijn bezit. Deze houdt hij bij zijn huis in de polder van Wemeldinge. De meeste vogels heeft hij dubbel, omdat er niet elke dag met dezelfde vogels gevlogen kan worden. Van Maaren heeft dan ook een heel systeem waarop hij per dag zijn keuze baseert. "Ik moet met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld met de grootte van het terrein waarop ik de show geef, het weer en de tijd van het jaar. Zo kan ik in de zomer niet vliegen met vogels die van oorsprong uit koude landen komen en vice versa."

Ook de windkracht van die dag telt. "Als het hard waait, kies ik een vogel met smalle vleugels. Die behouden hun mooie vluchten met wind. Daarnaast houd ik rekening met het soort publiek. Zo gebruik ik bij kinderen vogels die laag vliegen."

Shows zijn niet Van Maarens enige bezigheid. "Je kunt het zo gek niet bedenken en ik doe het. Zo vliegt mijn kerkuil op verzoek de ringen naar getrouwde stellen. Ook verzorg ik kinderfeestjes, doe aan overlastbestrijding, kweek vogels en laat de dieren optreden in films en reclamespots. Ik heb zelfs meegedaan aan de opera Aïda, samen met Rogier. Daarmee zijn we heel Europa doorgereist. Rogier is wel mijn grote trots", vertelt van Maaren. Rogier is een Rupel Gier die 7 kilo weegt en een spanwijdte van 2,60 meter heeft.

De meeste vogels zitten overdag op blok. Ze zitten dan vast aan een stuk touw. "Dat is niet zielig", legt van Maaren uit. "Roofvogels verspillen geen energie en vliegen alleen als het nodig is. Ze vliegen bij mij alleen als ik ze train of een demonstratie geef."

Tijdens zijn shows krijgt hij hulp van stagiaires die diergeneeskunde of dierverzorging studeren. Zij geven de vogels en attributen aan.

Op de vraag welke dromen van Maaren nog heeft, antwoordt hij: "Ik wil nog grotere en exclusievere vogels kweken. Uilen zijn vrij makkelijk te kweken, maar een havik is daarentegen erg moeilijk. Dit jaar heb ik een nieuwe broedmachine gekocht die de luchtvochtigheid in de gaten houdt. De broedtijd is een erg ingewikkeld proces. Als de eieren uiteindelijk zijn gekomen worden de kuikens verder opgevoed door hun ouders."

In de winter heeft van Maaren het nog steeds druk met zijn vogels. "De dagen zijn dan kort, dus moet ik in een korte tijd al mijn vogels trainen. Gelukkig kan ik de uilen wel in het donker vliegen. Ook ga ik voor de sport wel eens jagen op konijnen. Dat is een mooi schouwspel, de natuurlijke krachten van de dieren tegen elkaar. De vluchten van de vogels, geweldig."

Naar boven